Vervolgens is de tweede stap karamel maken met gecondenseerde melk. Nou moet ik eerlijk zeggen, de gedachte alleen al van gecondenseerde melk doen mijn nekharen direct overeind staan. Maar goed, alles voor het uittesten van dit recept. Ik heb zoals in het recept beschreven staat de boter laten smelten samen met de basterdsuiker. Als de boter en suiker goed met elkaar zijn vermengd voeg je vervolgens de gecondenseerde melk er bij. Dit deed ik allemaal op een kwart a middelhoog vuur. Na dat de melk er bij gaat duurt het wel even voor dat het een soort van karamel- achtig uit gaat zien. Niet schrikken als het naar rare warme melk ruikt, want dat is het in feite ook. Ik vond het trouwens wel erg lang duren, zeg dat ik na 10 a 15 minuten roeren het pannetje van het vuur heb gehaald. Ik wou het ook niet te dik laten worden want het stijft vanzelf op als het afkoelt.
Ik vind trouwens dat er bij dit recept beter omschreven mag worden hoe hoog het vuur moet, en dat de karamel er in het begin super vreemd uit ziet. Dus bij deze: mijn vuur (ik kook elektrisch) stond op middelhoog en soms heel even wat hoger. Ook heb ik langer dan 10 minuten staan roeren. En het ruikt en ziet er dus een beetje vreemd uit in het begin.