Hallo allemaal, welkom op mijn blog!

Ik ben deze blog begonnen omdat ik als hobby heel graag bak en kook en ik gebruik daarvoor veel recepten van het internet. Ook is internet de ideale manier om inspiratie op te doen. Ik doe dit nu al een tijdje en ondertussen heb ik al een hoop online recepten uit geprobeerd.

Omdat ik vroeger voor mijn opleiding veel (online wetenschappelijk) onderzoek heb gedaan, ben ik geneigd om dit ook met recepten te doen. Ik struin dan meerdere websites af om recepten met elkaar te vergelijken. Ondertussen ga ik ook een beetje uit van mijn eigen ervaring en uiteindelijk kies ik iets wat mij logisch lijkt en wat uit een betrouwbare bron lijkt te komen. Zo keer ik ook vaak terug naar dezelfde websites omdat ik daar dan goede ervaringen mee heb.

Ik loop dus al een tijdje rond met het idee om gaan schrijven over mijn ervaringen met al deze verschillende recepten. Zodoende het idee voor deze blog. 

Ook hoop lezers een beetje op weg kan helpen bij het kiezen van recepten. Zo kunnen jullie van mijn ervaringen leren welke websites of blogs leuke of minder leuke recepten hadden. Hierdoor hoop ik ook een beetje teleurstelling en indirect voedselverspilling te voorkomen. Natuurlijk spelen verschillende factoren een rol bij het slagen van bepaalde recepten, dit is zeker het geval in de patisserie. Maar ga er bij van uit dat ik absoluut geen chique apparaten heb en ik probeer eigenlijk alles waar ik zin in heb. Ik vrees geen enkel recept! Ik vrees alleen de troep die het eventueel gaat veroorzaken ;).  

 Alle recepten die ik maak eet ik zelf op of deel ik uit aan familie, vrienden en buren. Uiteraard ga ik geen dingen maken om ze vervolgens in de prullenbak te deponeren. 

Wel wil ik graag duidelijk maken dat het absoluut niet mijn bedoeling is om de makers van de recepten in kwaad daglicht te stellen. Veel van de recepten die ik maak komen juist van mijn favorieten websites en blogs af en dat zijn ze niet voor niets. 

Tot slot wil ik toevoegen dat ik hard bezig ben om deze blog mooi te maken maar dit is voor mij ook een leerproces. Ondertussen blijf ik natuurlijk wel nieuwe recepten posten, maar hou wel in gedachten dat mijn site nog onder constructie is. Ook probeer de originele recepten makers zoveel mogelijk te mailen om te vragen of ik een link naar hun website mag plaatsen. Dit doe ik puur uit fatsoen en ik ben dan ook blij dat ik van sommige antwoord krijg. Ik wil hierbij gelijk de mensen bedanken die de moeite hebben genomen om mij terug te mailen en toestemming hebben gegeven om voor die links.

Ik hoop dat iedereen plezier heeft aan het lezen van mijn blog!

Spread the love