Zwarte bessen ijs receptenlab.nl

Zwarte bessen ijs

Omdat het zomers altijd zulk fantastisch weer is in Nederland ben ik totaal losgeslagen met ijs. Ik heb ooit eens een ijsmachine op de kop kunnen tikken en ik heb hem eigenlijk niet zo vaak gebruikt. Begin deze maand was het raak! Ik had steeds zo’n trek in mokka ijs, ik werd er gek van. In het recepten boekje dat bij de ijsmachine kwam staan een aantal recepten waaronder mokka/chocolade ijs. Deze heb ik als eerste gemaakt en de dag daarna gelijk aardbeien ijs. Heerlijk! Ik heb vrijwel alles zelf opgegeten (een gedeelte zelfs al voordat het de ijsmachine in ging). De rede dat ik de perse de recepten van het boekje heb gebruikt is omdat ik maar een klein ijsmachientje heb. De afmetingen die in het boekje gebruikt worden passen er precies in. En dat is ideaal omdat je geen twee porties achter elkaar kan draaien.

Toeval liet het dat mijn schoonmoeder aankwam met echt verse zwarte bessen. Geen blauwe, geen paarse geen rode, maar echt die kleine zwarte zure bessen waar ze cassis van maken. Fantastisch dacht ik! Daar gaan we ijs van maken!!! Ik ben op internet op zoek gegaan naar wat recepten en verhoudingen en daar kwam ik zo snel niet iets bruikbaars tegen. Wel heel veel zwarte bessen sorbets maar weinig zwarte bessen roomijs.

Ik heb het volgende gedaan, ik heb het aardbeien recept uit het boekje gebruikt en in plaats van aardbeien heb de zwarte bessen genomen (ik heb wel wat extra suiker toegevoegd omdat de bessen zo zuur zijn, ongeveer 8 gram). Ik heb wel de bessen verwarmd voordat ik ze ging pureren en ik heb er ook een thee lepeltje limoen in gedaan (in plaats van citroen want limoen had ik nog liggen).

Zwarte bessen ijs receptenlab.nl

Toen ik eenmaal de bessen had vermalen met de staafmixer bleef ik achter met een dikke zwarte bessen drab. Oh ooh dacht ik. Maar toen ik eenmaal deze drab met het room en ei mengsel ging vermengen kwam me er toch een mooie schreeuwde kleur tevoorschijn. Die prachtige paarse kleur! De eerste gedachten die in me op kwam was: ik smeer het over heel me lichaam en ik ga voortaan paars door het leven (haha)! Afijn de kleur was prachtig en de smaak was nog mooier.

zwarte bessen ijs receptenlab.nl
zwarte bessen ijs receptenlab.nl
zwarte bessen ijs receptenlab.nl

Mocht je ooit eens zwarte bessen kunnen scoren en je hebt de mogelijkheid om er ijs van te maken kan ik het zeer zeker aan raden. Het geeft een ongelofelijke bende maar het is het meer dan waard. Oja en als je slim bent zeg je het tegen niemand, want dan hoef je het ook niet weg te geven ;).

Vanwege copyright kan ik het recept denk ik niet uitschrijven maar het recept komt uit de gebruiksaanwijzing van de Montis Ice Cream Maker van ongeveer 0.5l. In plaats van aardbeien heb ik dezelfde hoeveelheid zwarte bessen gebruikt. Er zal bij elke ijsmachine wel een boekje mee komen met recepten. Ga daar gewoon van uit want die afmetingen en hoeveelheden zijn precies goed voor het bijbehorende apparaat. Het werkt dus gewoon om het recept voor een aardbeien roomijs te gebruiken. Ik weet niet of dit opgaat voor alle soorten vruchten maar daar ga ik in de toekomst zeer zeker nog mee experimenteren. Next stop: KOFFIEIJS!

(Ik kon helaas geen mooi bolletje maken voor de foto want deze portie moest in linea recta naar moeders, vandaar de verschrikkelijke foto compositie)

zwarte bessen ijs receptenlab.nl
Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *