De spekkoek… een prachtig mooi gelaagd Indonesisch lekkernij. Heerlijk en niet zo moeilijk om te maken, maar je bent er wel even zoet mee. Ik heb nu al een paar keer spekkoek gemaakt en dit is voor mij echt een inluiding naar het koude weer. De speculaas kruiden zijn dan ook altijd tot ver in de hal te ruiken. Voorheen gebruikte ik het recept van 24Kitchen, maar ik zag nu dat Rutgerbakt ook een recept geplaatst heeft. Deze ga ik vandaag proberen. Het lijkt me namelijk ook leuk om het resultaat te zien want de twee recepten zijn namelijk totaal verschillend. Het recept van Rutger komt overigens uit een Indonesisch kookboek. Kan niet missen lijkt me ;-).
Het is wel een kleine investering want je hebt namelijk een hoop eieren nodig, een flinke hoeveelheid boter en een sh*tload aan suiker. Gelukkig heb ik de kruiden die je nodig hebt standaard in de kast staan. Mocht bij jou dit niet het geval zijn denk ik dat je wel weg komt met speculaas kruiden en/of koekkruiden. Ik zou dan 2el gebruiken, maar dit zou je eventueel ook even kunnen Googlen.
Het is in ieder geval zaak om alles van tevoren klaar te zetten en zorg dat je minimaal één hele grote kom hebt om je hoofd beslag in te maken. Want het wordt sowieso al een zooitje, maar met te kleine kommen kan je helemaal je lol op.