kaneelrolletjes receptenlab.nl

Kaneelrolletjes: recept van Landleven

Dit is nou een recept wat ik pas snel en makkelijk noem. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en je bent letterlijk binnen een half uurtje klaar.

Ik ben deze kaneelrolletjes gaan maken omdat ik eerder Landleven heb genoemd in een van mijn posts, maar toen wou ik eigenlijk een appelvlaai van hun maken. Hier ben ik nog niet aan toe gekomen. Maar ik heb wel hun naam genoemd in de titel en in het artikel over een appelrastervlaai. Voor dit recept heb ik een basisdeeg gebruikt van vlaairecepten en eigenlijk alleen de vulling van landleven gebruikt. Maar dit artikel is niet heel positief uitgevallen en dat had eigenlijk niets met landleven te maken. Ik voelde me hier een beetje schuldig over dus ik heb hun naam uit de andere titel verwijderd en bij deze geef ik ze een eigen titel mét een positief verhaal.

Terug naar de rolletjes! Croissantdeeg, kaneel, boter en suiker is de magische combinatie van dit recept. Simpeler kan eigenlijk niet. Ik heb wel een kleine opmerkingen wat betreft de hoeveelheid boter. Het recept zegt 50 gram boter, maar dat vond ik echt een beetje veel om alleen als strijksel te gebruiken. Ik heb zelf 30 gram afgewogen en ik had nog over. 

kaneelrolletjes receptenlab.nl

De handelingen zijn ook simpel genoeg. Rol het croissantdeeg uit en druk de snijlijntjes aan elkaar zodat je als het ware 1 deeg lap krijgt. Vervolgens smeer je daar de boter op en vervolgens strooi je de suiker erover.

kaneelrolletjes receptenlab.nl
kaneelrolletjes receptenlab.nl

Dan is het tijd om hem op te rollen sigaar style en om hem in stukjes te snijden.

kaneelrolletjes receptenlab.nl
kaneelrolletjes receptenlab.nl

Om ze af te bakken heb je een aantal keuzes. Ik heb ze én in een minimuffin vorm gebakken én in gewone muffin bakpapiertjes. Maar ze kunnen ook gewoon prima los op de bakplaat gebakken worden denk ik. Het zijn wat dat betreft gewoon veredelde croissantjes ;-).

kaneelrolletjes receptenlab.nl
kaneelrolletjes receptenlab.nl

Als alles eenmaal gelukt is bak je ze 15 minuutjes af. En dan haal je de liefste schattigste rolcroissantjes uit de oven. Nou wil ik niet zo ver gaan om het echt kaneelrolletjes te noemen want daarvoor was de kaneel toch echt te weinig aanwezig. Ik denk dat er ook nog wat kaneelsuiker overheen gestrooid kan worden om nog meer de kaneel naar voren te laten komen. Maar dat terzijde is het wel echt een verrukkelijk recept! Zeker met de Pasen in aantocht is dit een dikke aanrader die letterlijk iedereen kan maken binnen een korte tijd!

kaneelrolletjes receptenlab.nl
Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *