vega rijstschotel receptenlab.nl

Vega rijstschotel: recept van Lekker Tafelen

Het is vandaag maandag en dat betekend meatless monday! Dit is een dingetje wat ik er nu echt probeer in te houden. Het liefst voeg ik ook nog een standaard veggie friday aan de week toe, maar ik probeer vriendlief er langzaam aan te geloven. Dan maar in me eentje veggie friday’en ;-).

Gerechten zonder vlees vind ik toch een beetje moeilijk want ik ben niet zo van de vlees vervangers. Als ik vegetarisch wil eten hoeft er voor mij ook niet iets bij wat vlees moet voorstellen. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk. Vandaag had ik een rijst gerecht in gedachten, met veel groente uiteraard. Maar omdat ik al vaak geneigd ben om de oosterse kant op te gaan met soja, ketjap, sesamolie, vissaus etc. Wou ik deze keer een andere weg inslaan. Maar van mij moet er toch iets van vocht bij zitten want ik hou niet zo van droge rijst.

Omdat het een werkdag is wou ik het mezelf ook niet te moeilijk maken en ben ik gewoon lekker gaan googlen. Ook heb ik niet te veel onderzoek gedaan en gewoon lekker het eerste recept genomen wat mij beviel. Dit recept heet vegetarische rijstschotel, pannetje vol verse groenten van de website Lekkertafelen.nl. Ik wil er wel gelijk bij zeggen dat ik niet naar de groenten heb gekeken want hier moet je gewoon kiezen wat je zelf lekker vindt. Ik heb alleen maar gekeken naar het ‘sausje’ wat er bij gebruikt wordt. En dat was vrij simpel want dat was een mix van tomatenpuree, klein beetje kruidenbouillon en een scheutje soja.

vega rijstschotel receptenlab.nl

Verder heb ik wel nog even gekeken naar een zelfgemaakte kruidenmix voor nasi. En deze vond ik op Kruidenmix-maken.nl. Het is namelijk altijd leuk om je eigen kruidenmix te maken want het is gewoon hartstikke simpel. Dus die heb ik er ook nog even bij geflanst.

Zoals ik al zij wou ik het niet te moeilijk maken. Het beste kan je de rijst van tevoren koken zodat hij een beetje droog is als je deze bij de groente voegt. Vervolgens groenten naar keuze snijden en roerbakken. Begin eerst met de harde groente en de uien en voeg dan later de groente toe die knapperig mogen blijven, zoals paprika en taugé.  Wanneer de groenten klaar zijn voeg je de eetlepels tomatenpuree toe en de bouillon en soja. Daarna heb ik nog twee eetlepels zelfgemaakte kruidenmix toegevoegd. Vervolgens doe je de rijst en eventueel een eitje erbij en that’s it!

vega rijstschotel receptenlab.nl
vega rijstschotel receptenlab.nl
vega rijstschotel receptenlab.nl
vega rijstschotel receptenlab.nl

Veel meer heb ik hier niet aan toe te voegen behalve dat ik het heerlijk vond. De rijst was lekker smeuïg en op smaak en dat is nou precies hetgeen waar ik naar op zoek was voor een makkelijke meatless monday!

vega rijstschotel receptenlab.nl
Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *