Noedelsoep receptenlab.nl

Ramen: recept van Pauline’s Keuken en 24 Kitchen

Vandaag is het tijd voor een klassieker: ramen noedels! Dit heb ik ook altijd al eens willen maken. Waarom? Omdat het er gewoon zo sexy uit ziet. Het is ondertussen wel duidelijk dat ik me heel erg laat leiden door het sexy gehalte van gerechten ;). Het oog wilt ook wat toch?

Ik kwam op het idee doordat ik op 24Kitchen.nl op ‘Wat eten we vandaag’ inspiratie aan het zoeken was, en dan vooral vegetarisch. Zodoende kwam ik op Japanse noedelsoep van Denny Jansen: pittige vegetarische ramen in 15 minuten. Maar zoals jullie weten ga ik niet voor het eerste de beste recept, ik ben nog wat verder gaan zoeken. 

Het tweede recept wat mij wel aansprak was die van UitPaulineskeuken.nl, ook een van mijn favoriete bloggers. Ik besloot om de twee recepten te combineren. Zo heb ik wat groente toegevoegd wat ook in 24Kitchen wordt gebruikt maar voor de rest heb ik me aan de werkwijze van Pauline gehouden. 

De ingrediënten die in ieder geval in beide recepten worden gebruikt zijn bouillon (blokje) en dan kan je zelf kiezen of je voor een vegetarische of een vlees bouillon gaat. Daarbij komt nog een rood pepertje en knoflook. Dit zijn toch wel de basis ingrediënten die er in ieder geval in horen. Eigenlijk hoort er ook iets van paddestoelen in maar die komen er bij mij echt niet in! Verder kan je best wel wat verschillende groente naar eigen smaak toevoegen. Zo’n soep is altijd een goed excuus om de groente la te plunderen. Ik heb wortel, paprika, rode ui,Chinese kool en taugé gebruikt. De groentes heb ik lekker dun gesneden en deze heb ik halverwege bij de bouillon gegooid en niet als laatste omdat het van mij beetgaar mag zijn, maar liever niet rauw. Om dezelfde reden heb ik de bouillon ook ietsje langer op laten staan, zeg 20 minuutjes op een laag vuurtje.

Noedelsoep receptenlab.nl
Noedelsoep receptenlab.nl

Het resultaat mag er wezen, ik vind het een top recept!. Ik was alleen wel vergeten een ei er bij te doen, dat had hem echt echt af gemaakt. Het was wel een beetje aan de scherpe kant voor mij. Ik had namelijk de rode pepertjes met zaadjes de gehele kooktijd mee laten trekken. Het recept zegt dus dat je de pepertjes er na een aantal minuten uit moet halen. Eigenwijs als ik ben heb ik dat dus niet gedaan. Ik vind het een pracht recept! Ook ideaal dat je er je eigen draai aan wil geven qua groenten. Dit is nou echt wat ik noem een snel en makkelijk recept.

Deze komt in mijn standaard repertoire.

Noedelsoep receptenlab.nl
Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *