kletskoppen 8

Kletskoppen: recept van Heel Holland Bakt

Het tweede recept kletskoppen wat ik heb gemaakt komt van Heel Holland Bakt. Ik heb ze wederom met patent bloem in plaats van Zeeuwse bloem gemaakt. Dit is puur omdat ik het niet in de supermarkten kan vinden. Maar als ik het ooit ergens tegen kom zal ik het gelijk mee nemen. Ook heb ik bij dit recept geen pecanoten gebruikt maar gewone blanke amandelen (ik had nog een zakje van de Lidl liggen en die heb ik zelf ontvelt, gaat super makkelijk). Ook dit recept was makkelijk en snel te maken. En naar mij idee had dit deeg ongeveer de zelfde consistentie als het deeg van Laura’s Bakery.

Bij dit recept wordt ook (Zeeuwse) bloem, boter, witte basterd suiker, melk, mespuntje zout en een beetje kaneel gebruikt. Het grote verschil met dit recept en het recept van Laura’s Bakery is dat je het deeg in plasticfolie oprolt en minimaal 1 uur in de vriezer laat rusten.

kletskoppen 5

Wat nog een groot verschil is dat de oven temperatuur op 180 graden moet in plaats van 220. Dit geeft wat mij betreft een beter resultaat omdat de randjes niet verbranden voordat de rest van het koekje gaar en gekleurd is. Bij het andere recept ging dit namelijk veel te snel en waren ze eigenlijk niet gaar.

Wat ik trouwens wel over beide recepten kan zeggen is dat ik in beide gevallen de koekjes eerder uit de oven heb gehaald dan in het recept werd aangegeven. Deze koekjes zijn typisch een gevalletje van bij blijven dus. Bij Laura’s recept heb ik ze er na 6 minuten uit gehaald en bij dit recept na 8 minuten. Met dit recept vond ik het trouwens ook zeer fijn om met een (half) bevroren deeg te werken waar je lekker plakjes van kan snijden.

kletskoppen 6

Dit maakte dat het toch wat vlugger, makkelijker en mooier ging. Ook is dit handig om terug in de vriezer te leggen en er plakjes van te snijden wanneer je trek in koekjes hebt. Misschien is het nog makkelijker om alles gelijk in plakjes te snijden en in de vriezer te leggen ;). Met dit recept heb ik wederom 3 porties gemaakt en deze kwamen eigenlijk allemaal hetzelfde uit de oven. Ik denk dat het afbakken op 180 graden toch een beter resultaat geeft. Dit recept is een dikke aanrader dus!

kletskoppen 7
kletskoppen 9
kletskoppen 8
Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *