Waarom ik deze blog ben begonnen.

Hallo allemaal, welkom op mijn blog.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik als hobby heel graag bak en kook. Omdat ik zelf geen academische achtergrond heb in de voedselindustrie gebruik ik veel recepten van internet. Ook is internet de ideale manier om inspiratie op te doen. Waar ik vaak tegen aan loop is dat ik niet het eerste de beste recept wil maken wat ik tegen kom. Ik wil wel zeker weten dat het een goed recept is en daarom struin ik vaak meerdere sites af om het met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk kies ik een recept wat mij logisch lijkt en uit een betrouwbare bron komt. Zo keer ik ook vaak terug naar dezelfde websites omdat ik daar dan goede ervaringen aan heb.

Soms gebeurt het wel eens dat bij diezelfde betrouwbare bron een recept niet goed gaat. Dan ben ik eigenlijk weer terug bij af en moet ik andere pagina’s raadplegen en een andere recepten uitproberen. Het is me zelfs wel eens overkomen dat ik geen enkel goed recept vond. Dit was het geval bij donuts. En dat was erg zonde want ik had al 3 verschillende recepten geprobeerd en alles weg moeten gooien. Daarna heb ik het idee van homemade donuts maar laten varen ;).

Ik loop dus al een tijdje rond met het idee om op te schrijven welke recepten ik getest heb, en welke goed, minder goed of totale rampen waren. Zodoende het idee voor deze blog. Ik hoop dat ik jullie als lezers hiermee een beetje kan helpen en zo teleurstelling te voorkomen. En daarmee indirect ook een beetje voedselverspilling te voorkomen. Alle recepten die ik maak eet ik zelf op, of in het geval van grotere (zoete) recepten deel ik deze uit aan familie, vrienden en buren. Uiteraard ga ik geen gerechten maken om ze vervolgens in de prullenbak te deponeren.

Als laatste wil ik nog toevoegen dat het absoluut niet mijn bedoeling is om de makers van recepten in kwaad daglicht te stellen. Ik schrijf deze blog vooral omdat ik volgens mij niet de enigste ben die tegen dit (luxe) probleem aan loop. Ik wil op deze manier proberen om hobby koks en bakkers sneller aan een juist recept te helpen door mijn ervaring met die recepten te delen. Ik wil hier natuurlijk eerlijk verslag van doen dus als iets positiefs uit pakt zal ik dat zeker ook duidelijk maken.

Spread the love

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *